AO Multifamily Studio .:. The Griffith is Complete!

Congratulations and job well done to the entire team behind the Griffith in Glendale, California!

Developed and built by Mill Creek Residential Trust, this six-story, 224-unit transit-oriented project grows out of the quirky, urban Tropico neighborhood where it resides, between the cities of Los Angeles and Glendale. Emerging from under an elevated Metrolink line, the stark, modern angle of the building appears perched atop a retained slope, heralding one’s entrance into the city of Glendale and the eclectic and emerging neighborhood.

Like the neighborhood itself, the building does not believe in the orthogonal, with its primary elevation comprised of a playful rhythm of tilted facades and rooflines, which echo concrete retaining walls. The corner elements of the building feature various angles, some deployed to identify the project and others, like the eye-catching rooftop skydeck, to capture spectacular views of the surrounding Hollywood Hills and LA skyline. Building materials are raw and unpretentious: corrugated sheet metal, exposed I-beams, bracing, and wood paneling. Together, however, they shape an industrial chic, which is at once authentic yet refined.

Another dramatic angle presents itself in plain view as a twenty-foot county storm drain easement slashes across the site. This constraint was transformed into a private green oasis with an overpass bridge, offering lush views of native and water-wise landscaping from projecting residential balconies and adjacent amenity spaces. Other project amenities include a two-story clubhouse complete with a game room, club-level fitness center and outdoor workout space. A private indoor-outdoor mezzanine space with a terrace overlooks the resort-style pool and spa. Units feature a variety of plan types, including penthouse homes with rooftop decks, loft-style homes and layouts with den spaces. Regional pedestrian, bicycle, bus and MTA routes envelop the property. The Metrolink-adjacent parking structure mitigates noise to the residential units as well as engages the railway frontage. This edgy, grassroots project collects elements from its neighborhood and fashions them into a sophisticated and creative living environment.

English English Spanish Spanish Chinese (Simplified) Chinese (Simplified)